Thin Lizzy Rememberance Club Parties     [Oppdatert 08.01.2012]

Lizzy Party: 91 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 00 - 01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 08 - 09 - 10 - 11
2011 - Gammelstua, Bybrua
Din Lizzy hylles (tilbes) etter konserten (307 kb) LizzyParty feiret 20 års-jubileum lørdag 27.august 2011. Rekordmange deltagere var invitert (30 stk) og ny deltagerrekord ble også satt da 22 feststemte LizzyParty-venner samlet seg i Partyteltet denne lørdag ettermiddagen. Etter mange regnfulle sensommer-helger var det håp om sol på selve jubileumsdagen, trass i et noe foruroligende værvarsel. Dagene i forkant av festen var rimelig tørre og fine og ga i alle fall arrangøren mulighet til å få satt opp partytelt og gå opp Lizzyløype i sol. Perfekt timing var det også at Bonden klippet gras på jordet (der Lizzyløypa går) 2 kvelder før LizzyParty, så alt så veldig lovende ut. Fredag gikk forberedelsene sin nokså vante gang, folk fra Bodø ankom og Geir Widar kom med lyd- og lysutstyr til konserten. Det ble rigget til langt utpå kvelden og sannelig ble det ikke et lite pre-LizzyParty inne i partyteltet, til godt utpå natta, med de 6 allerede tilstedeværende deltagerne. Nå hadde imidlertid værguden utover fredagen gitt oss tegn på at det var endel vann til overs der oppe, så det var godt partyteltet var beskyttet med en ekstra presenning over taket.

Da lørdag morgen kom hadde arrangøren gitt opp tanken om Lizzyløype for det virket bli for bløtt. Men nå var det oppholdsvær og Yr meldte til og med mulighet for sol fra 18:00. Dette bidro til at arrangøren gikk i gang med rask skilting og lett klargjøring av Lizzyløype i tilfelle sol og oppholdvær på kvelden. Gjennom hele dagen hjalp alle tilstedeværende til med ulike forberedelser til LizzyParty, Geir Widar koblet lyd, og fra 14-tida var det klart for lydprøver fra scena. Det hadde regnet endel fra 12-tiden, men i 15-tida slo det til med et kontinuerlig styrtregn arrangøren ikke har sett maken til i de siste to århundrer. I én time styrtet regnet ned og da regnet omsider holdt opp i 16:30-tiden hadde det kommet så mye vann at den sildrende bekken bak Gammelstua var forvandlet til en diger innsjø og vannet flommet over demningen og veien! Begge bruene i Lizzyløypa ble nesten skylt vekk av flomvannet, og avløpet ved riksvegen tettet seg slik at vannet flommet nedover gangveien og inn på flere eiendommer. Det var virkelig litt uvrikelig det hele. Da deltagerne ankom i 17-tiden (på slaget som vanlig) var det klart at Lizzyløypa i år måtte improviseres i Partyteltet og i umiddelbar nærhet.

Nei, regnet klarte ikke stoppe LizzyParty, for partyteltet holdt stand og stemningen var raskt som den pleier være da de fleste var ankommet noen minutter over 17:00. Alltid hyggelig i ankomstminuttene; hilser og takker for sist, "så fort tida går", øl settes til kjøling, det knepper i ølbokser og praten går sin gang. 18:15 ønsket arrangøren velkommen og satte i gang den improviserte Lizzyløypa inne i Partyteltet. Nye svarskjemaunderlag (plastgitar imitasjoner) og uvante forhold inne i teltet skapte forvirring og usikkerhet blant deltagerene på post 1 og 2. Arrangøren maktet likevel å holde panikken i tøylene og ikke la den ta (helt) overhånd, og etter iherdig veiledning og korrigering løsnet det for deltagerne fra post 3, Sider-smaking. Derfra og ut gikk det hele glatt som bare det. Som alltid deltok alle med iver og innsats og da siste post (papirflykasting) var unnagjort i 19:45 tiden var det straks klart for mat. Kari sto for matlagingen; Biffgryte, ris og rundstykker. Inger-Lise, Bjørn og Thomas var hovedansvarlige for dessert (Ananaskrem med håndplukket bringebær direkte fra Mysen, takk Arne!) og kaffe/kake. Kveldsmørket begynte nå smått å senke seg over LizzyParty2011, og Din Lizzy gjorde seg klar til å entre scenen. Klokka nærmet seg vel 21:30 da kveldens hovedattraksjon Din Lizzy gikk på scena (Sinead O'Conner varmet opp med et par låter på storskjerm). Bandet dro til med "Boys are back in town" og publikum var raskt med på notene. Da Din Lizzy etter 6 låter, et ekstranummer og da capo av Emerald avsluttet konserten var det et storfornøyd publikum som gratulerte bandmedlemmene med vel gjennomført. Det var hyggelig å konstatere at flere publikummere var kommet inn fra nabolaget; de hadde hørt musikken og måtte stikke opp og sjekke hva dette var. Arrangøren anser konserten som svært vellykket etter å ha fått alle de fine tilbakemeldingene fra et usedvanlig kyndig publikum.

Så fortsatte festen på nokså sedvanlig vis. Det vil si tradisjonell visning av Thin Lizzy og diverse band på storskjerm ble det denne gang ikke noe av. Dette var ikke veldig bevisst fra arrangørenes side, men slik ble det bare. Det ble heller valgt avspilling av musikk fra CD og PC, og det lot jo til å være greit for deltagerne, og forhåpentligvis bidro det til enda litt mer prat rundt bordene? I 00:00-tiden var det klart for offentliggjøring av resultatlisten fra LizzyLøypa. Det var mange gode poengsummer og kampen var hard, men det var Ole Petter (1. gangs deltager) som gikk av med seieren med overbevisende besvarelser på Lizzy-spørsmål og lytteprøver. Se hele resultatlista her. Deretter ble det vist en film/musikk-kreasjon "Vibe for Philo" som arrangøren selv sto bak. Den 14 minutter lange filmen ble godt tatt i mot av deltagerne og det var faktisk en tåre å spore i øyekroken hos noen av deltagerne (kunne de selv bekrefte etter filmen); regisøren er svært fornøyd med en slik mottagelse i sin filmdebut. Geir Widar fortalte litt om Precission-bassgitaren (Lynott bass) han selv bygget til Din Lizzy konserten, og oppfordret alle til å ta kontakt hvis de i en eller annen sammenheng ville benytte bassen. Ingar tok straks Geir Widar på ordet og ga oss lykkelige tilstedeværende en svært imponerende leksjon i bass-spilling. Det var en sterk og enestående sjelden musikalsk opplevelse! Bassen fikk virkelig sin dåp på LizzyParty2011! Måtte bassen få mange flere opplevelser og fortellinger i kroppen i årene fremover. Vi hygget oss videre utover natten; verdt å merke seg var at varmerørene i taket ikke ble tatt i bruk for det var svært god temperatur hele natten (ca 14 C). Etter random-musikk fra PCen litt videre utover natten så begynte deltagerne så smått og takke for seg, en etter en. Tor (som hjalp til med lyd), Grethe, Arne G og Gøran var de siste som forlot Partyteltet denne natten. 03:30 slo arrangøren av musikken, slukket lysene og dro igjen glidelåsen (på partyteltet selvsagt). Da var det aller meste allerede ryddet opp, og "nå skal det bli godt å få lagt seg" tenkte en sliten og svært fornøyd arrangør etter tidenes mest omfavnsrike LizzyParty-arangement. Takk til alle som hjalp til og alle deltagere for en svært minneverdig fest!

 
2010 - Gammelstua, Bybrua
LizzyLøypa 2010 - samling på post 5/6 (170kb) Med LizzyParty 2009 fortsatt friskt i minne sto vi med ett og hilste hverandre velkommen til et nytt LizzyParty. Lørdag 21. august 2010 var dagen atter kommet for en ny fest i musikkens tegn til ære for Philip Lynott og Thin Lizzy. Dagen før hadde 2 nykomlinger, Tor Erling og Kari, ankommet fra Bodø. Både fredag og lørdag bisto de arrangøren i forberedelsene til festen og var til uvurderlig hjelp; tusen takk begge to! Partyteltet på 40 kvadratmeter, kjøpt inn året før, ble satt opp fredag med god hjelp av festkontrollør Bjørn; ny rigge-pers på under 2 timer!
Lørdag var været noe nedslående fra morgenen av med regn og tåke, men det klarnet ganske raskt opp og utover formiddagen var det sola som dominerte. Det ble god temepratur med over 20 C. Forberedelsene lørdag gikk usedvanlig glatt for arrangøren takket være god hjelp fra både familie og gjester, og allerede i 15-tida kunne faktisk arrangøren sette seg fornøyd ned i partytelet og åpne en kald øl! Det er alltid en spesiell atmosfære i de siste timene før gjestene ankommer; Thin Lizzy på stereoen og forventingene er til å ta og føle på. Det er en viktig del av LizzyParty og også kunne nyte denne lille lykkestunden i forkant av selve festen. I 16- tida ankom enda 2 nykommere da Tore og Line fant veien til Bybrua fra Svelvik. Tore og Line, Tor Erling og Kari, og Grethe, ble innkvartert hos Bjørn og Inger-Lise som var så kjempesnille å stille huset sitt til LizzyParty sin disposisjon hele helga: tusen takk! I det klokka nærmet seg 17:00 var det så godt i sola at det var t-skjorte og kortbukse-vær. Så strømmet gjestene på og ikke mange minuttene etter 17:00 var de aller fleste på plass.

Etter 5 års fravær var det hyggelig å konstatere at Frede var tilbake på LizzyParty, Geir Widar parkerte sin campingvogn, Svennern ankom ikke brummende på Harley, men denne gang på en mer putrende Suzuki, Arne kom bakveien etter finurlig lukeparkering av sin røde Escort ved vedstabla, Kai åpnet sin whisky, Gøran plasserte sine øl i kjøleskapet, Bent og Ragnhild (som ofret bursdag i Danamark til fordel for LP) som alltid smilende med sine flaskeøl, Terje hadde ikke syklet Birken (den er jo neste helg), Ingar strenet inn på tunet i svarte støvler og langt, svart, flagrende hår så og si direkte fra dagvakt, Arne K valgte en kveld med rock og ikke jazz, Roger K eller M om man vil, Geirmann ankom med medhjelper Sander, Roger P stilte ufattelig nok opp iført krage og trass i uke-gammelt nakkebrudd! Dedication! Så freste det atter i ølbokser, det surret i munter prat, arrangøren svirret litt hit og dit i sedvanlige, uforstyrrelige baner, og tingene falt som vanlig på plass ganske raskt...

Lizzyløypa var i år lagt i motsatt reting av i fjor med ølsmaking på post 2 ved Henry, og deretter langs jordekanten opp til Thomas sin "Himmel og Hælvete"-pub. Der sto Thomas og Sander for ølservering, og post 5 og 6 var også lagt til sitteområdet ved hytta. Grethe ankom fra Bodø 18:45 og på post 5 var vi fulltallige. På de individuelle lytteprøvene på post 6 var nok deltakerne noe uheldige med sine låt-trekninger for poengene satt langt inne, men Arne Godal var nok den mest heldigee som fikk Kim Larsen... Etter singel-treff på post 7 var det straks mat. I år var det pølser av ymse slag på menyen og Geir Widar sto for perfekt stekte pølser til alle. Post 8 med generell lytting ble gjennomført og så var det tid for fest, musikkk på DVD, CD og LP. Gjennomgang av resultatene fra Lizzyløyparesultatliste viste atter at Arne Godal var den med mest poeng og ble årests Lizzyløype-Champion.
Roger P hadde en fantastisk morsom overraskelse til arrangøren da han utpå kvelden overrakte hilsen fra selveste Philomena! Roger hadde kontaktet Philomena pr. post og hadde fått svar tilbake med masse hilsner og takk for at vi holder minnet om Philip ved like. Det var et følelsesladet øyeblikk å få slik overraskende oppmerksomhet fra selveste Philomena og fra alle deltakerne, tusen takk!
Tiden flyr i slikt vindunderlig godt selskap, DJ-Tom hadde en herlig kveld ved stereoanlegget og festdeltakerne så også ut til å kose seg i den Lizzyske atmosfæren med musikk, skravling og skåling. "Plutselig" var klokka 03:00! Det var fantastisk utholdenhet blant deltakerne i år som lett holdt ut til 03:00. Men musikken og DVDene dundret videre helt frem til nærmere 04:30 da de aller siste (som jo skal bli de første) forlot festen; Ingar og Terje var i år de aller siste som forlot festplassen. Etter atter en vellykket Lizzy-fest, og ny deltakerrekord med 21 stk, kunne også arrangøren legge seg under dyna med et smil, men akk; tiden går så fort, det skulle bare vart så mye lenger!

Se utvalgte bilder fra festen her (foto: Kais kamera).

 
2009 - Gammelstua, Bybrua
LizzyLøypa 2009 - ølsmaking på post 1 (250kb) 29.august 2009 var vi kommet frem til det 17. LizzyParty. LizzyParty begynner for alvor å favne om seg da vi denne gangen ble beæret og beriket med besøk helt fra Bodø. Grethe ankom Gjøvik på formiddagen fredag og på ettermiddagen samme dag plukket vi opp Odd Harry ved Gjøvik skysstasjon, han tok turen innom Gjøvik på vei hjem til Bodø fra jobboppdrag i Dublin. Dette står det respekt av på mer enn én måte!

LizzyParty-lørdagen opprant med de sedvanlige forberedende arbeidsoppgaver for arrangøren. Tusen takk til Grethe og Odd Harry for all hjelp i partytelt og på kjøkken. I 13-tida ankom Geir Widar med campingvogn inneholdende (blant annet) lyd- og lysutstyr til aftenens minikonsert med Din Lizzy. Diverse lokale hjelpere bisto med å få utstyrsmengdene fra campingvogna og inn i partyteltet (helt nytt telt av året, 5x8 meter!) der Geir Widar koblet og ordnet helt frem til, og enda utover, feststart. Tusen takk for glødende engasjement og innsats Geir Widar!

Da de første festdeltakere ankom i 5-tida var arrangøren så og si i rute med forberedelsene. Det er alltid en spesiell stemning i det festdeltakerne ankommer, forventingene er til å ta og føle på. Værgudene smilte til oss og lot solen til dels skinne gjennom denne lørdagen etter en nokså våt fredag og natt til lørdag. Vinden røsket litt i bardunene, men det løyet mer og mer utover kvelden. I 18:30-tida var vi nokså fulltallige og la ut på Lizzyløype. Traseen gikk i år nordover mot jordet og gjennom skauen opp til Thomas sin hytte (pub "Heaven and Hell" for anledningen) ved steinmuren der den svingte nedover jordet igjen og tilbake til Gammelstua. Løypa sjokkåpnet med drikkestasjon/øl-smaksprøving allerede på post 1, deretter et par teoretiske Lizzy-poster. Post 4 og 5 var samlet ved hytta/puben der Thomas og Sander sto for ølservering med Heineken fra fat. Her slo gjengen seg ned en liten stund og besvarte bærdram-oppgavene og live Lizzy-lytteprøver fremført av trubadur Tom Lizzy. Som alltid ble oppgaver ved alle poster grundig besvart, her teller hvert eneste lille poeng! På post 6 kastet deltakerne basketball fra valgfrie avstander; Roger P sto en stund i fare for å få advarsel for langvarig munnbruk og uthaling av tid, men slo selvsagt tilbake med scoring fra lengste hold! I 20-tida var det klart for mat Chili con carne (servietter sponset av Lizzis Pizza, Drammen), og rundt dette tidspunkt ankom etterlengtede deltakere Gøran og Stig (Man U - Arsenal 2-1) og Arild (Birkebeinerrittet). Stemningen i partyteltet på dette tidspunkt skal i følge veteran Gøran ha vært helt fantastisk, med blide ansikter, skåling, huing og latter. Så var vi altså samlet alle påmeldte, 17 stk er ny rekord! Bandet "Din Lizzy" med Bent, Geir Widar og Tom på akkustiske gitarer, entret (etter en kjapp fellesøving i stua) scenen (sponset av Johs Olsen) til kratig applaus og jubel fra publikum. Åpningslåten Whiskey in the jar hensatte både publikum og bandet selv i en magisk god stemning, og bandet spilte seg lekende gjennom et 6 sangers reportoar til et alldeles ellevilt bejublende publikum. Avslutningsnummeret med Cowboy song/Star sprangled banner inkluderte påtenning av kassegitar og var en formidabel suksess! Etter konserten ble det musikk fra CD på anlegget og festen bare fløt videre i sin egen herlige rus. Klokken 00:13 bestemte festdeltakerne seg for å fortsette innendørs, det begynte å bli ganske kjølig ute, faktisk kun 5-6 grader. Ragnhild måtte nærmest tines opp igjen med varme sokker og tepper og litt masasje. Inne i Gammelstua ble det etterhvert opplesing av resultatliste fra LizzyLøype. LizzyParty-debutant Grethe sjokkerte erfarne LizzyLøype-gjengere med å være fattige 2 poeng fra å ta hjem seieren, men gammel LizzyLøype-traver Arne Godal klarte det igjen og ble årets Champion! Det er bare å gratulere nok en gang. Deretter var det loddtrekning med ulike artikler i premier. Det ble kun musikk fra plate og CD denne kvelden, lakenet som har fungert som storskjem for DVDer de siste årene var i år ikke hengt opp. Dette bidro til at det ble mye god-skravling og en intim og fin steming utover natten. Ingar stilte (tradisjonen tro?!) med et par helt blodferkse Crest of Darkness-låter som vi lyttet til før deltakerne etterhvert begynte å tenke på å finne veien hjem. I 5-tida på morgenkvisten kunne arrangøren fornøyd rydde vekk de siste tomme ølboksene fra stuebordet og konstatere at det hadde vært et helt fantastisk LizzyParty. Tilbakemeldingene fra deltakere i etterkant bekrefter arrangørens følelse; dette var et av tidenes aller beste LizzyParty. Og fjorårets speskulasjoner omkring LizzyPartyets naturlig synkende stemningskurve relatert til deltakernes aldringsprosess er herved fullstending forkastet som teori! Tusen takk til alle deltakere på årets fest for å ha bidratt til et historisk festlig LizzyParty!

Se alle bilder fra festen her (foto: Geir Widar/Tom).

 
2008 - Gammelstua, Bybrua
Gjengen samlet under partyteltet (290kb) Arne Godal tok lørdag 30.08.2008 Tobru-bussen klokka 16:00 fra Gjøvik og ankom dermed som første deltaker til LizzyParty 2008. Arrangøren var da i rute med forberedelsene og kunne dermed ta den tradisjonelle "hvile-ølen" i partyteltet utenfor Gammelstua før gjestene strømmet til og arrangementets uoffisielle åpning 17:00. Vi ønsket velkommen til nytt LizzyParty-medlem Stig Kummen som har stått på venteliste til festen i nærmere 10 år! Totalt 16 medlemmer (+2 rekrutter) stilte til fest.
LizzyParty har, som nevt mange ganger før, funnet sin form, og allerede ved ankomst glir deltakerne stille inn i de faste rutinene der de forventningsfullt pakker ut sitt medbrakte og setter øl til kjøling. Den første ølen sprettes og man finner sin plass under partyteltet, lar seg lokke inn i den lette småpraten og med et "skål, jeg synes ikke det er lenge sia vi satt her sist" markerer at nå er det i gang igjen. Og det hele med Thin Lizzys besrusende musikk i forgunnen..

Det hadde vært sol og fint vær hele dagen, på ettermiddagen ble det noe overskyet, men det var overhodet ikke til hinder for gjennomføringen av årets LizzyLøype. Ca. 18:30 fikk deltakerne utdelt svarskjema og la som alltid ivrig ut på skogsturen i Myhrvolds umiddelbare nærhet. Deltakerne var utrustet med kart denne gang grunnet minimal skilting av traséen. Se kart (utropstegnet ved post 3 er advarsel vedrørende kryssing av Odnesveien og ikke, som Svennern trodde, i forbindelse med Bedehuset...). LizzyParty-rekruttene Sander og Thomas satte ut i et forrykende tempo mot de teoretiske spørsmålene på postene 1-3 og kom således først frem til whiskey-smaking på post 4, tett fulgt av Geir Widar. Etter lukting og smaking på 2 irske og 2 skotske (irske "Redbreast" ble forøvrig kåret av deltakerne til den beste av de 4 whiskeyene) svingte løypa noe overraskende innom Ringvoldveien 26 til Thin Lizzy-lytteprøver før den gikk over gjerdet og gjennom brenneslekrattet (Roger P. hadde ryddet kjempefin vei!) og ut på Myhrvold-jordet. Arrangørens bekymring i forkant vedr. litt vel langt gras på jordet, viste seg å være ubegrunnet da bonden utrolig nok bestemte seg for å slå graset i kveldsmørket kvelden før LizzyParty! Snakk om timing! På jordet ble det gjennomført hurtig-lytteprøver og deretter måtte deltakerne gjennom en svært krevende snurrebass-snurring ved partyteltet på post 7.

Sånn i 20:00 tida var det klart for mat. Denne gang var det spekemat på menyen med diverse salater og røkt abbor og gjedde som tilbehør. Folk koste seg med mat og drikke og en skål til Philip Lynott tror jeg også jeg hørte? Etter maten, når sensommermørket hadde fått senket seg stille over festen, ble LizzyLøypa 2008 avsluttet med generelle lytteprøver under partyteltet. Huff, det var visstnok litt vanskelige oppgaver denne gang, arrangøren tar det til seg. Deretter trakk folk inn i Gammelstua for å skravle videre og se/høre elementære musikk-videoer på en liten storskjerm. LizzyLøype-juryen trakk seg tilbake til kjøkkenet og sånn ved midnatt var det klart for offentliggjøring av resultatliste for LizzyLøypa 2008. Vinneren ble i år som så mange år tidligere ingen ringere enn Roger P. Sterk innsats etter å ha gjennomført Birkebeinerrittet tidligere på dagen sammen med Terje. Så var det klart for trekning av diverse gevinster; det ble premie til alle! Hovedgevinsten, et portrett av Philip Lynott, kjøpt i Dublin på Vibe 2008, ble vunnet av Ragnhild.

Utover natten lød musikken fra Gammelstua slik den skal lyde på et LizzyParty. Men kanskje var lydnivået noe lavere enn før, var luftgitar-føringen noe dempet? Var det antydninger til headbanging borti kroken der, eller var det bare reaksjonen etter et klassisk hoderystende ordspill, eller kun et bekreftende nikk til et gammelt minne? Var dansetrinnet bare et dårlig kne som ga etter under tyngden av alder og i ustø gange over stuegulvet? Er det bare jeg som ikke husker; er det arrangøren selv som begynner å bli en smule senil? Jeg vet bare jeg selv synes LizzyParty2008 var en alldeles hyggelig sammenkomst, og at tiden gikk så altfor fort. Da festen så smått begynte å løses opp i 03:00 tiden var nok de fleste fornøyde og reiste forhåpentligvis smilende hjem til sitt. Etter nærmere 12 timers fest holdt fortsatt Gøran, Kai og Stig stand og førte en type samtale, men 04:30 ruslet de avgårde nedover Engelstadveien da arrangøren selv hadde antydet sitt behov for å melde pass... God natt, takk igjen alle sammen for en fin sammenkomst!
 
2007 - Gammelstua, Bybrua
Årets LizzyTest-vinnere (165kb) Det var (igjen) tid for jubileum på Myhrvold da det 15. LizzyParty ble avholdt lørdag 25. august 2007. Arrangøren bommet litt på tidsbruk til forberedelser og kan ikke huske å ha hatt en så hektisk LizzyParty-forberedende lørdag formiddag, for nettopp i det øyeblikk den første LizzyParty-gjesten ankom tok arrangøren den tradisjonelle "hvilepilsen" for å markere at tingene var på plass...
Utrolig synkront, og i kuling fra nordvest, ankom gjestene på slaget 17:00, hvis vi ser bort i fra sjefs-LizzyParty-deltaker Gøran som hadde fått dispensasjon til å se ferdig fotballkamp Arsenal - etellerannetlag. Svært hyggelig var gjensyn med Arild Johansen på LizzyParty, flybåren fra Bergen (ja, LizzyParty 2007 hadde undertittel "Dedication"). Synd var det at Geir Widar måtte melde pass i siste stund grunnet sykdom. I sola og vinden under et ekstra godt bardunert partytelt samlet det seg 16 stykker denne kvelden, og det rekord!

Etter innledende ølspretting var det i 18:45 tida klart for LizzyLøype. Løypa gikk denne gangen opp i skauen bak Gammelstua, over muren til Ringvoldjordet, deretter opp i skauen mot Ringvold der den ved post 4 (dram-smaking) gjorde en 180 graders sving tilbake ned til muren, gikk bortover oppå muren, ned til høyre ut på Myhrvoldjordet der det var papirflykasting (Arild og Roger P. lengst med 14. meter), og deretter ned jordet tilbake til plenen på Myhrvold der det på post 7 var hurtigsvars-lytteprøver. To ivrige smågutter, Thomas og Sander, fulgte oss løpya igjennom; det lover godt for LizzyPartiets fremtid å se at våre rekrutter ivrer slik. Forøvrig må det nevnes at sola fant det for godt å legge seg bak et skylag i 18:30 tida slik at sola på den hardt tilarbeidede solplassen på post 4 ikke fikk sin fulle effekt sammen med de lokalt tilvirkede drammene.
I 20:15-tida var tiden kommet for matservering, og denne gang besto menyen av Nigelas rekesalat som forrett, Irish stew som hovedrett og Irish coffee til dessert. Muttern skal ha en stor takk for å ha holdt rekene kalde og gryta varm mens vi var ute i skauen. Rett etter maten ble de generelle lytteprøvene (post 8) gjennomført, og de musikalske duellene var slettes ikke så enkle som man kanskje skulle tro.

I slutten av august mørkner det allerede i 21-tida, og det var vel omkring dette tidspunktet at de fleste trakk inn i Gammelstua. Nokså kjølig var det også. Innendørs ble det tradisjonsrik Lizzy-kost på storskjerm og også litt annet musikalsk snacks utover kvelden. Med god hjelp av Bent til utregning av LizzyLøpye-resultater kunne arrangøren legge frem resultatene rundt midnatt, og som i fjor ble det så helt utrolig jevnt som det går an å bli. Med Roger og Terje på delt 1. plass og Ingar på 3. gjorde Bøckmann-trioen rent bord. Den påfølgende loddtrekningen forårsaket mange blide fjes og fornøyde premievinnere: Ingar og Arne G vant nagle-armbånd, Ragnhild og Arne K vant småflasker med irsk whiskey og tilhørende småglass, Terje vant et 3 delers sett med småflasker irsk whiskey, Bjørn Morten vant Dedication VHS, Roger P vant puslespill med motiv tegnet av Jim Fitzpatrick, Geirmann vant årets Lizzyvin "Dedication" (modifisert polvare Sir Phillip), og Gøran vant tribute Thin Lizzy band "Yellow Pearl" t-skjorte.
Stemningen på LizzyParty 2007 var som sedvanlig kjempebra, og arrangøren er meget tilfreds med å kunne benytte et uttrykk som "meget hyggelig" for å beskrive årets begivenhet. I 03-tida begynte folk å se seg fornøyd med årets markering (noen hadde da i mellomtiden kvilt godt på sofaen...), og Roger M forsikret seg også i år om å være siste mann hjem sånn i 04-tida; vi snakker om Dedication igjen...

Usensurerte bilder fra LizzyParty 2007
 
2006 - Gammelstua, Bybrua
Vihno del a casa 2006: Yellow Pearl (74kb) 2006 var året da et LizzyParty for første gang i historien ikke ble avholdt i august, men 2.september 2006 ble det fest. Etter et dugelig regnvær i 16:00-tida klarnet været opp, og sola hadde fått godt tak igjen da det på slaget 17:00 strømmet ivrige festdelatgere med bæreposer over tunet på Myhrvold.
Etter den obligatoriske turen innom kjøleskapet i Gammelstua fant de sine plasser under partyteltet og straks var ordspillene og festen i gang. 12 sjeler hygget seg i sola til musikk av Thin Lizzy, og i 18-tida holdt arrangøren en liten tale til de fremmøtte vedrørende at det i år var 15 år siden første LizzyParty. Årets ærespris, en flaske løvetannvin "Yellow Pearl" (Gammelstua Servering), ble utdelt til LizzyPartyets perle, Ragnhild. Som eneste faste jente på laget de siste 9 årene, var det virkelig på sin plass med en ekstra oppmerksomhet.
Deretter var det klart for Lizzyløype som denne gang var lagt til stien gjennom "Kallykkja", over gangveien og gamle riksvei 33 ned i Myhrvold-skauen. Den teoretiske delen på postene 1 - 3 ble flittig og nøye besvart, og på matstasjonen på post 4 ble det smak av øl, vin og Calvados samt smakebiter av ost (Roquefort), elgpølse (med blåbær) og melon. Og til forveksling lik originalen (Lynott) sto arrangøren på sin post 4. Postene 5 - 7 forgikk under partyteltet og som vanlig var det full konsentrasjon under lytteprøvene. Lytteprøvene anses i ettertid som noen av de vanskeligste noensinne; se oversikten.
I 20:00 tida var det klart for mat: roastbiff som forrett, hemlaga kjøttkaker med kålstuing som hovedrett og rips fra Nyhagen (StudioStudio) som dessert. Det må nevnes igjen at denne ripsen var plukket på Lynotts bursdag (20.august) under Ronnie le Tekrø sin datters dåps-kaffeselskap (bare 10 meter fra ripskjerrene). Snakk om dedikert rips!
Vel, etter maten var det klart for musikk inne i Gammelstua. Etterhvert fant alle veien inn i stua og vi hygget oss godt med et tilbakeblikk på fjorårets LizzyParty. Kai hadde satt sammen en meget morsom og rørende film fra fjoråret; arrangøren måtte til tider ta seg selv i å holde tilbake en liten tåre... Takk Kai!
Så var det gjennomgang av resultatene etter Lizzyløypa. Og utrolig nok ble det delt seier mellom Roger P og Bent! Det var nesten ikke til å tro, men etter finregning med både tangens og 3 ukjente opphøyd i 4 kunne man slå fast at det for første gang i LizzyPartyets historie ble delt seier på LizzyTesten. Dermed hadde ikke arrangøren noe annet valg enn å dele ut 2 ledertrøyer.
I 00:00-tida var det klart for loddtrekning med flotte gevinster. Roger M jublet hemningsløst (kanskje noe ironisk?) over sin minityrflaske-gevinst, en irsk whiskey. Ragnhild vant nok en "Yellow Pearl". Gøran likeså og Bent vant en miniatyr irsk vodka. Bjørn Morten vant en LP "Live and Dangerous", forøvrig meget generøst donert av Geiremann (Geir Ove), og Geir Widar vant samme utgivelse i CD-format. Spenningen sto i taket foran trekningen av et "Hot Press"-magasin inneholdene en eksklusiv CD med tidligere uutgitte Lynott opptak, og da loddet var kastet var det en tydelig overrasket, jublende glad og takknemlig Ingar som mottok gevinsten. Og mindre var alldeles ikke begeistringen hos Roger P da han tok "the double" og vant en "Vibe for Philo 2006" T-skjorte; for en lykke og glede!
Så endelig kunne deltagerne slappe av og la glassene klirre; Gammelstua lot seg atter fylle av berusende musikk, de gode samtalene og den riktige stemningen. Kl. 04:10 forlot de siste festdeltagerne lokalet; "the show is over and we must all go home..." (Running back/Jailbreak). Innenfor LizzyPartiets trygge rammer fant også denne Lizzy-festen sin egen form, rytme og stemningskurve. At en høytidsstund som "julekvelden" ble nevnt i relasjon til LizzyParty tar arrangøren inn over seg med et særdeles veltilfreds smil i skjegget, og med stor ærbødighet og takk. Måtte alle komme tilbake til neste års jubileum: det 15. LizzyParty i rekken. "Up, up and away, ho ho!"
 
2005 - Gammelstua, Bybrua
Terje: The LizzyParty Contest Champ 2005 (73kb) Lørdag 20. august 2005 samlet 13 medlemmer seg på Myhrvold til det det 13. LizzyParty. En helt utrolig god feststemning satte sitt preg på kvelden fra første minutt. Allerede i 17:15 tida var hele gjengen samlet rundt bordet under partyteltet. Været hadde vært knallbra hele dagen, men det skyet over utover ettermiddagen og godt utpå kvelden kom det også litt regn. Men for å ta det hele i tidsriktig orden:
Etter en sedvanlig samling rundt bordet og spretting av ølbokser ble det gjort ære på noen av medlemmene. Ingar og Terje fikk utdelt ærespris for å ha vært spesielt aktive på konsertfronten med besøk på både Iron Maiden og Black Sabbath konsert i løpet av én uke! Æresprisen, én flaske Satan øl til hver, ble mottatt med stor takk! Gøran fikk utdelt sin ærespris, i form av en Renegade rødvin, for å ha deltatt på samtlige LizzyParties sålangt; en prestasjon det står respekt av!
Deretter ble det gjort klar til å gå LizzyLøypa 2005. En svært ivrig gjeng tråkket seg gjennom den 5 poster lange løypa i skauen ovenfor Myhrvold. Kai Bøhli skal ha en stor takk for å ha tatt på seg rollen som dokumentarfilmer. Ingar la ut i et forrykende tempo, men ble som seg hør og bør tatt igjen av hovedfeltet på POST 4, der Ragnhild viste seg som den beste på akevit- og kryddersmaking. Pil og bue skyting på nest siste post krevde klart både tålmodighet og konsentrasjon, og heavylyttingen på aller siste post likeså.
I 20:00 tida var det klart for mat: Tomatsuppe med chili, foccaiobrød og pølse-pasta salat. En time senere begynte det å skumre og gjengen beveget seg inn i Gammelstua. Der var det den sedvanlige runden med musikk video på storskjerm. Thin Lizzy konsert fra Rockpalast 1980 ble spilt i sin fulle lengde. Diverse videoer fulgte.
Festen fortsatte med loddtrekning i 24:00 tida. Ivrige loddkjøpere fulgte spent med på trekningen, og de fleste fikk vel en liten gevinst... Et stort øyeblikk var det da Terje Smikkerud kunne erklæres som ny champion av Lizzy-testen! Det er første gangen siden oppstarten i 1991 at andre enn Arne Godal eller Roger Pedersen går seirende ut av Lizzy-testen; en skikkelig milepæl! Resultatlista.
Deretter fortsatte festen utover natta med diverse musikk på storskjerm. Etterhvert begynte noen å takke for seg, mens andre både gikk og kom... Til sist var det 2*Roger + Arne K som ruslet hjem ca. 03:00. Og aldri har det vært så enkelt å rydde opp igjen etter et LizzyParty; ikke en peanut på teppegulvet!. Takk alle sammen. For en gjeng!
 
2004 - Gammelstua, Bybrua
Tom, Bent, Ragnhild og Ingar i en heftig luftgitar-kvartett (102kb) 21. august 2004 ble det 12. LizzyParty avholdt på Myhrvold, i og utenfor Gammelstua. Atter en verdig hyllest til Philip Lynott ble behørig markert av 15 medlemmer denne vakre august kvelden. Værguden (eller er det fler?) var i høyeste grad med oss og lot solen stå på helt til solnedgang. På velkomst-menyen sto kanapeer med røkt laks, kryddersild, røkt og stekt abbor med garnityr, og med en dansk akevit til (Aalborg Taffel).
I 18:30 tiden gikk en komprimert variant av Lizzy-løypa av stabelen i Gammelstuas aller nærmeste omgivelser. Langversjonen av løypa måtte desverre stenges pga. et meget truende jordvepsbord midtveis i løypa. Men kortversjonen med 5 poster + lytteprøve virket å falle i smak; kanskje aller mest matstasjonen på post 4 med smaking av dansk og norsk akevitt, ost og pølse.
Etter solnedgang i 20:30 tida ble det servert pizza fra Kikkes Pizza. Gjengen koste seg med mat og drikke under det dobble party-teltet, og etterhvert dundret og flimret diverse musikk-video og DVD(!) fra storskjem inne i stua. Gjennomgang av resultatlista etter Lizzy-testen medførte eierbytte av Lizzy-ledertøya fra Roger P til Arne G, og en påfølgende unik Lizzy-test tuftet på arrangøren var en hyggelig overraskelse for undertegnede.
Nytt av året på video-fronten var konsertopptak av Thin Lizzy på Rockpalast 1983 (Roger P), Ingar (Crest of Darkness) kunne by på før-premiere av sin ferskeste musikk-video, og Terje hadde medbrakt et meget artig NRK videoopptak av TNT. Som sedvanlig var både stemningen og musikken høy helt inntil sistemann (Roger M.) ruslet hjem 03:45.
 
2003 - Gammelstua, Bybrua
Krokket løype i Lizzy Test 2003 (178kb) LizzyParty 2003 ble avholdt 23.august 2003 i strålende solskinn, og satte ny deltagerrekord med 15 fremmøtte. Etter sedvanlig innledende ølsvinging ('skål no jævlig') kunne 12 av festdeltagerene lene seg tilbake og nyte en 3 låters reunion konsert med Hegel. Markspist, Darkness Warrior og Lille søte Ine mottok heftig applaus fra et meget entusiastisk publikum. Lizzy testen foregikk i år i sin helhet utenfor og i Gammelstua med en krokket-løype som eneste fysiske utfordring. Resultatliste her.
Etter 3 retters middag og solnedgang samlet gjengen seg inne i stua og musikkvideoene flimret på storskjermen utover kvelden og natten. Stemningen var på topp helt til sistemann ruslet hjem i 6 tida på morrakvisten, etter 13 timer LizzyParty!
 
2002 - Gammelstua, Bybrua
Lizzy Party 2002 med irish stew og brown bread på menyen (35kb) Lizzy Party 2002 ble en stor suksess! 13 medlemmer bidro 17.08.2002 til et gnistrende bra party. Thin Lizzy Rememberance Club's 10. party kunne igjen by på Lizzy løype med 6 poster i Myhrvold skauen. Postene, som krevde bruk av alle kroppens lemmer og sanser, ble møysommelig og entusiastisk besvart. Resultatliste
Etter Lizzy løypa sto irish stew og brown bread på menyen, med etterfølgende generelle lytteprøver. Været var megabra denne kvelden og gjorde sitt til at vi kunne sitte ute til sent på kveld. Etterhvert dundret imidlertid musikken innenfra Gammelstua og vi nøt musikk videoer på storskjerm inn i den sene natten.
Lizzy Party 2002 var en høydare av et Thin Lizzy Party, og dagene derpå var som et vakuum....
 
2001 - Gammelstua, Bybrua
Tom byr på whiskey-test Lizzy Contest 2001 (34kb) Med deltagerrekord for Lizzy Party bidro 14 medlemmer til en verdig feiring av Thin Lizzy Rememberance Club's 10 års jubileum. Årets Lizzy Test var lagt opp som Lizzy Løype i Myhrvold-skauen med 7 poster, men pga. et gjenstridig regnvær ble postene distribuert innendørs i Gammelstua. Servering av spaghetti falt i smak og Lizzy testens post 3 med whiskey-smaking opplevdes å være en suksess. Dvs. 'oppryddingen' av slumper etter whiskey-smakingen medførte en avslutningsvis noe hyperaktiv arrangørkomité. Kravet til avspilling av Hegel og rockeverksted-video har tydeligvis funnet sin plass i Lizzy Party sammenheng. Ellers gikk festen sin vante gang med Thin Lizzy musikk innledningsvis og Deep Purple video avslutningsvis.
 
2000 - Gammelstua, Bybrua
Arne Godal på Lizzy Party 2000 (53kb) Etter 2 år i 'landflyktighet' var Lizzy Party tilbake til krybben i Gammelstua med 12 deltagende medlemmer. Dette årets samling må av arrangøren beskrives som preget av en spesiell lun og hyggelig atmosfære, der tullpraten og intern humoren nådde nye, uante høyder. Lysbildefremvisningen av tidligere parties brakte frem mang en ironisk, treffende kommentar. Det ble servert pølser og hamburgere, og Kais fikling med platespilleren for avspilling av 'Children of the sea' ble stadfestet som en klassiker.
 
1999 - Eiktunet, Gjøvik
Post 5 Lizzy Løype på Eiktunet 1999 (82kb) Tradisjonsrike og idylliske Eiktunet var lørdag 20.08.1999 åsted for markeringen av at det på dagen var 50 år siden Philip Lynott ble født. 11 medlemmer stilte opp til et meget minneverdig Lizzy Party.
Lizzy testen var denne gang lagt opp som Lizzy løype, med de elementære Lizzy spørsmål og lyttepøver samt whiskey smaksprøver. En ikke unnseelig regnbyge bidro til at heavy-lytteprøven i et av Eiktunets særdeles gamle bygninger ble en meget fonøyelig stund.
Etter inntak av Abborgryte gjennomførte en for anledningen gjenforening av Hegel (Tom, Bent og Ragnhild) en Lynott tribute konsert ved å spille 'Sarah'. Bandet synes selv det låt så bra at det hele tok av i en muligens noe langvarig jam-session.
Ellers er å nevne innslagene av stand up comedians og at Lizzy partiets trofaste musikkanleggs høyttalerene takket for seg etter endt Lizzy Party kveld... RIP.
 
1998 - Mjølner MC, Hunndalen
Thin Lizzy Rememberance Club Party 1998 (100kb) Lørdag 22.08.1998 ble for første gang, av rent arrangementmessige årsaker, et Lizzy Party avholdt i andre lokaler enn Gammelstua. Mjølner MC klubb stilte sine lokaler i Hunndalen (gamle 'Cellulosen') til fri disposisjon. Muligens preget av fjoråret, gled kvelden relativt rolig og kontrollert hen med en tidlig avsluting i ett-to tiden. Regnbyger medførte at en planlagt Lizzy løype ble avviklet som en vanlig innendørs Lizzy Test. Et ubetvilsomt klimaks rett etter Lizzy testens lytteprøver behørlig dokumentert i form av lysbilder.
Matserveringen for de 11 fremmøtte var denne gang enkel med selvforsyning av sandwhich; loffeskiver med ost, skinke og sennep.
 
1997 - Gammelstua, Bybrua
Roger: Lizzy Contest Champion 1997 (92kb) 10 mimrelystne medlemmer samlet seg 30.08.1997, nok engang i og utenfor Gammelstua. Lizzy testen hadde nå funnet sin form med en blanding av Lizzy relaterte spørsmål og en dose heavy-generelle spørsmål og lytteprøver. På mat-menyen sto denne gang spekemat.
For flere av deltagerene, arrangøren inkludert, ble dette en av de tøffeste mimrekveldene sålangt i klubbens historie. Sålangt hadde Lizzy festene kun forårsaket mindre bitt-skader på potteplanter, men denne gang fikk også en trestol merke tyngden og brøt sammen under en av deltagerene.
Den påfølgende Lizzy Party natten mistet arrangøren kontrollen på sin damesykkel på gangveien mellom skytterbanen og Fathøgda og fikk et meget nærsynt møte med asfalten. I kontrast førte en ulykke av dimensjoner til at natten gikk inn i verdenshistorien da prinsesse Diana omkom i en svært tragisk bilulykke.
 
1996 - Gammelstua, Bybrua
Lizzy Party i solen utenfor Gammelstua - 1996 (75kb) Lørdag 17.08.1996 samlet 9 medlemmer seg i og utenfor Gammelstua til en Lizzy minnestund. Vi fyrte opp på grillen og nøt medbrakt grillmat i det fine sommerværet.
Den etterhvert elementære Lizzy Testen innførte denne gang generelle lytteprøver for en gjeng meget lytte/svarvillige deltagere. Igjen nådde et Lizzy party sitt tunge musikalske klimaks i Gammelstua, engang i de sene nattetimer.
 
1995 - Gammelstua, Bybrua
Nå var Lizzy party blitt en årlig begivenhet og lørdag 12.08.1995 samlet 9 medlemmer seg i solveggen på Myhrvold. Nyskapninger denne gang var servering av cocktail og en utvidet Lizzy test var lagt til Myhrvold skauen i form av en Lizzy-løype (a la rebusløp).
Matserveringen besto av gryterett (Jegergryte). Minnene av blåbær, mygg og en meget 'engasjert' Godal i Lizzy-løypa, står meget sterkt fra dette party.
Vi nøt den fine sommerkvelden og musikkvideoene flimret til ut i de sene nattetimer...
 
1994 - Gammelstua, Bybrua
Etter 2 år i total forvirring etter åpenbaringen i 1991, samlet vi oss fredag 19.08.1994 igjen til mimrestund i Gammelstua, 8 medlemmer denne gang.
Dette året skulle sette en mal for de kommende Lizzy parties og deres formål: en minnestund til ære for Philip Parris Lynotts liv og Thin Lizzys musikk.
Lizzy-testen ble avholdt for første gang, med Thin Lizzy lytte- og tekstprøver. Det nå elementære måltidet ble servert for første gang; denne gang sto Irish Stew og Brown Bread på menyen.
Festen ble også denne gang avsluttet med en tur på byen. I et usedvanlig kappløp med tiden og Tobru'n, klarte vi alle (såvidt) å komme oss samtidig til Gjøvik og Frimand, der de etter avtale spilte noen Thin Lizzy CD'er før Nickles and Dimes underholdt fra scenen.
Det ble en livlig kveld for oss i Lizzy-kroken på Frimand...
 
1991 - Gammelstua, Bybrua
Det første Lizzy Party.
En lørdag nær 20.august samlet fem 65'ere seg rundt stuebordet i Gammelstua. Platespilleren spant frem toner av kjent og kjær 70- og 80-talls rock til heder for Philip Lynott og Thin Lizzy.
Ølkorkene spratt, potetgullet fløt og røkskyen lå tett i det lille huset. I en sann forening av gode minner, vennskap og musikk hygget vi oss inderlig, inntil kvelden ebbet ut i et besøk på byen (Gjøvik).